Museumsgæster tester app'en

Gæsterne på Esbjerg Kunstmuseum har testet AsoY app'en over en længere periode. Hør inspektør Christiane Finsen fortælle i P1, hvorfor de er hooked på den (5 min).

20 års erfaring i at undersøge og skabe personlige kunstoplevelser giver Esbjerg Kunstmuseum de helt rigtige forudsætninger for at integrere AsoY som en del af deres publikumsudvikling og formidlingsstrategi.

 

Museets mission ræsonnerer fuldstændig med AsoYs: at kombinere kunstoplevelse og livspraksis på en måde, så det får betydning for den enkeltes liv.

 

Med direktørens egne ord: 

“det handler ikke kun om HVAD man ser,

men HVORDAN man ser livet og verden bagefter”. 

Mens museet udfører den mission gennem udstillinger, der bringer hverdagslivet ind på museet, bringer AsoY kunstoplevelsen ind i hverdagslivet og hjælper gæsterne med at bruge og udfolde de indsigter, kunsten hjælper dem med at få øje på og kontakt til.   ​

i 2017 testede gæsterne på Horsens Kunstmuseum og Nivaagaards Malerisamling app'en, mens studerende og undervisere fra faget "Kulturformidling" på Aarhus Universitet brugte en undervisningsgang til fælles test på ARoS sammen med en inspektør fra museet. 4 studerende valgte at lave en brugerundersøgelse af AsoY som eksamensopgave. 

Vi bruger forskellige testformater: fra analoge APPetizer kort i billetsalget og interviews med de besøgende til digitale opslag på museernes hjemmesider, Facebook og nyhedsbreve til årskortholdere, medlemsklub og venneforening.

  

Anne fik indsigt i hvad, hun vil gøre mere af i sit liv, da hun prøvede app'en på Esbjerg Kunstmuseum:

"det er noget, jeg kan gøre lige nu og her...

 

Det har givet mig blod på tanden i fht. det, jeg skal i mit liv og motivationen til, at det måske også kan smitte af på andre.

 

Jeg synes, det var en rigtig fed reflekterende øvelse".

Se video'en på 60 sek. hvor hun fortæller om sit "take away" og læs om andre brugeres oplevelser nedenfor. 

US jpg Download_on_the_App_Store_Badge_U

© Esbjerg Kunstmuseum

© ARoS

Andre har oplevet

Cille, studerende 

App’en er super nem at finde ud af og giver meget tilbage til en.  

Den hjælper én med at reflektere over ens egne valg og ens liv. Jeg fandt ud af, at jeg er min egen lykkes smed, og selvom jeg inderst inde godt ved det, så fik jeg det bekræftet på et tidspunkt, hvor jeg havde behov for at få det gentaget.

Jeg har selv arbejdet med de tanker og idéer, som app'en sætter i gang med spørgsmålene, men det er rigtig interessant at se ind i sig selv via et kunstværk. Man ser begge dele på en anden måde!

Jeg havde faktisk en lidt negativ tanke i forhold til noget, jeg havde oplevet om formiddagen, men fandt frem til problemet og løsningen ved hjælp af app’en. Det, jeg så i værket, gav mig en mere positiv tankegang og energi. Så tak for det 😊

Jeg vil med garanti bruge app’en igen. Jeg tror, den vil kunne vise mig endnu mere, hvilken vej mit liv skal tage – mere end jeg ved i forvejen. Det er ligesom en gratis guide, en form for coach i en app. Jeg er sikker på, at det kan have stor indflydelse på andre at få den her form for guide og coaching.

Cecilie Lykkegaard Nielsen, kunsthistoriker 

Jeg oplevede, at jeg med app'en kunne bruge kunsten til at forholde mig til en situation, som jeg selv står i.

Jeg brugte ca. 30 minutter alt i alt. Det var spændende, sansende og indlevende, og jeg lærte nye sider af både mig selv, og det kunstværk, som jeg havde valgt. Desuden blev jeg overrasket over mit valg af værk, hvilket gjorde min oplevelse meget umiddelbar. Kunsten blev meget personlig og vedkommende.

 

Glæder mig til at prøve app'en igen!

Karen Riskær Jørgensen, cand.mag. Studie- og Karrierevejleder, Jura, Københavns Universitet 

Jeg elsker, at kunst kan bruges så anderledes og tilgængeligt!

Jette Dam Christensenl, Kundeservicechef.

Fantastisk app til selvindsigt ved hjælp af kunsten og de 5 enkle trin! 

 

Kan bruges alle steder, og på alt hvad der kan tages et billede af :) Jeg valgte et værk i min egen stue og kom tættere på både det og mig selv.

Det virker som om, at den "smerte" man ofte tager udgangspunkt i når man arbejder med sig selv, her er ikke-eksisterende. Man aner ikke hvilken retning det går i, når man vælger sit værk og det i sig selv er spændende, fornyende og dejligt "openminded".

 

Efter de 5 trin, føltes det som om, jeg havde taget en ekstra dosis vitaminer! Virkelig en fornøjelse at blive klogere på sig selv, i samspil med kunsten!

Karine Blandel, cand.scient.

App'en er genial! Jeg fik så meget ud af at følge de enkelte trin. Det har været en fantastisk spændende oplevelse, hvor jeg nåede frem til en større klarhed omkring mine kerneværdier. Det kom ikke bag på mig, at jeg har disse værdier, men nu har jeg for første gang skrevet dem ned og kan bære dem med mig som et livsmanifest! 

En anden side af oplevelsen var også at opnå så stor en intimitet midt i et offentlligt rum fyldt med mennesker. Og så er det så fedt at kunne gemme både kunsten og oplevelsen i app’en! Ligesom en "art diary". Jeg glæder mig til mange flere museumsbesøg med AsoY og til at prøve den af og dele den med mine venner!