top of page

Kompas til Personligt Lederskab

AsoY – ART speaks of YOU® bygger på en klassisk ide om, at æstetiske oplevelser af kunst er en direkte vej til at finde og forstå os selv UDEN at man behøver VIDE noget om kunst.

 

Mange tror, at de skal VIDE noget om kunst for at få noget ud af det. Derfor bliver det let en intellektuel øvelse, snarere end en personligt vedkommende oplevelse. 

 

Få ser billedkunst som noget, de kan bruge til at løfte deres energi og mentale tilstand, træne deres fokus og tune ind med det, der er rigtigt og vigtigt for dem i en given situation eller periode af deres liv, hvor de er i tvivl, søger afklaring, retning og fokus privat eller arbejdsmæssigt. Men det kunne de, hvis de vidste, hvordan.

HVORDAN FUNGERER DET? 

AsoY app’en er designet som et “kompas”, der gør det let billedkunst som en “erkendelsesvej” – som et redskab til indsigt og udvikling af personligt lederskab. Som en personlig vejviser indad.

Den guider dig trin for trin ind i ét billede, DU vælger, fordi det som udgangspunkt taler til netop DIG. Undervejs vil du opleve, at billedet også taler OM DIG og om det, der giver mening dit i liv. Derfor ART speaks of YOU®.

Du kan bruge alle motiver, og i princippet alle billeder, der taler til dig, MEN kunstværker kan noget HELT særligt, når det kommer til at få os til at stoppe op, vende blikket indad og komme ind til vores kerne.

HVORFOR VIRKER DET?   

Det er sådan, at de værker, vi hver især lægger mærke til, spejler noget, der er vigtigt for os. Og så kan de hjælpe os med at huske det!

Det skyldes helt enkelt, at kunstværker aktiverer spejlneuronerne i hjernen og den visuelle hukommelse. Og så stimulerer de intuitionen.   

Metoden er et resultat af min ph.d. og 10 års erfaring som coach. Den kombinerer kunstfilosofi og neuro-science med praktiske værktøjer fra coaching, mindfulness, humanistisk og metakognitiv psykologi - men har absolut intet med psykoterapi eller kunstterapi at gøre. 

​Det startede for ti år siden med en ph.d. om, hvordan kunst kan bruges og er blevet brugt gennem historien til at styrke menneskers identitetsfølelse og selvbillede, værdier og overbevisninger. 

De 5 trin omsætter forskning til praksis.

FIND DINE INDRE RESSOURCER  

Med AsoY kan du lynhurtigt tune ind med dig selv og blive mindet om det, du gerne vil give opmærksomhed lige nu: det kunne fx være de værdier, der styrer dine beslutninger, og de personlige styrker, du skal bruge for at realisere dem.

 

De fleste har svært ved at beskrive, hvad deres kerneværdier og styrker er.

 

Med de 5 trin kan du bruge billeder til at komme dybere og bagom både kognitive svar og mere overfladiske svar – “bagom dig selv”, som nogle brugere siger. Det sker helt af sig selv.

OVERRASKElSESMOMENT

Siden jeg lancerede ART speaks of YOU® i 2014 som en workshop på et kunstmuseum i Rom, har hundredvis af mennesker fået ultra personlige oplevelser vha. de 5 trin.

 

De fleste bliver overrasket over, at kunstværker kan bruges SÅ nemt og effektivt til at få øje på DERES personlige værdier og ressourcer. Det sker som regel i trin 4, men processen bygger op til det - trin for trin. 

 

Ambitionen med app'en er at gøre det muligt for mange flere at få lignende oplevelser, som er unikke og overraskende personlige – hver gang.

 

Jeg håber, du bliver grebet af at følge dine indsigter og udvikling over tid.

 

Rigtig god fornøjelse!

Gitte Lønstrup Dal Santo

Stifter, ph.d. & cert. coach

Ikonet er designet som et kompas og inspireret af Leonardo da Vincis vitruviske mand, som symboliserer at mennesket er i centrum i kunsten og at vi kan bruge den til at søge retning i vores liv og virke.

Billede af skaberen af Artspeaksofyou app'en
bottom of page