top of page

Brugeroplevelser: ultra personlige oplevelser med kunst

workshop
ESKUM billede_klippet_til web2.jpg
ESKUM billede_klippet_til web.jpg

© Esbjerg Kunstmuseum

test af app på workshop

© ARoS

« Jeg har aldrig oplevet eller tænkt over, at et billede kunne ramme mig så stærkt, som da jeg brugte de 5 trin...  Lige pludselig var det et billede af mig, min “tilstand” og af, hvor jeg er i mit liv netop nu. Hvert et hjørne og hvert et lille penselstrøg fortæller om mig og minder mig om, hvad det er jeg vil... og om min vision og formål! Det rammer mig, at et billede, som jeg ikke har valgt ud fra min smag, men ud fra min kortvarige intuition, kan indeholde alt det! «

Karina Tønder, sygeplejerske og coach

Gæster på bl.a. Nivaagaards Malerisamling og Esbjerg Kunstmuseum har prøvet AsoY over en længere periode. Læs her hvorfor event manager, Maria Westh, var begejstret for 10 udsolgte workshops på Nivaagaard, eller hør inspektør Christiane Finsen fra ESKUM fortælle i P1, hvorfor de er hooked på app'en (5 min).

20 års erfaring i at undersøge og skabe personlige kunstoplevelser har gjort, at Esbjerg Kunstmuseum har haft de helt rigtige forudsætninger for at integrere AsoY som en del af deres publikumsudvikling og formidlingsstrategi. Museets mission ræsonnerer fuldstændig med AsoYs: at kombinere kunstoplevelse og livspraksis på en måde, så det får betydning for den enkeltes liv. Med direktørens egne ord: 

“det handler ikke kun om HVAD man ser,

men HVORDAN man ser livet og verden bagefter”. 

 

Mens museet udfører den mission gennem udstillinger, der bringer hverdagslivet ind på museet, bringer AsoY kunstoplevelsen ind i hverdagslivet og hjælper gæsterne med at bruge og udfolde de indsigter, kunsten hjælper dem med at få øje på og kontakt til. Og med at tage kunsten og museet "med hjem".   ​

Vi bruger forskellige medier og platforme til at invitere gæsterne til at bruge app'en på museet: fra AsoYs APPetizer kort i billetsalget til digitale opslag på museernes hjemmesider, Facebook og nyhedsbreve - senest med opslag om, hvordan app'en kan bruges med museets digitale billeder for at få kontakt med personlige ressourcer, man kan bruge til at håndtere de udfordringer, som corona skaber i ens hverdag.

I 2017 prøvede studerende og undervisere fra "Kulturformidling" på Aarhus Universitet app'en på ARoS sammen med en inspektør fra museet og 4 studerende lavede en brugerundersøgelse som eksamensopgave. 

  

Anne fik indsigt i hvad, hun vil gøre mere af i sit liv, da hun prøvede app'en på Esbjerg Kunstmuseum:

"det er noget, jeg kan gøre lige nu og her...

 

Det har givet mig blod på tanden i fht. det, jeg skal i mit liv og motivationen til, at det måske også kan smitte af på andre.

 

Jeg synes, det var en rigtig fed reflekterende øvelse".

Se video'en på 60 sek. hvor Anne fortæller om sit "take away".  

 

Andre har oplevet

Cille, studerende 

App’en er super nem at finde ud af og giver meget tilbage til en.  

Den hjælper én med at reflektere over ens egne valg og ens liv. Jeg fandt ud af, at jeg er min egen lykkes smed, og selvom jeg inderst inde godt ved det, så fik jeg det bekræftet på et tidspunkt, hvor jeg havde behov for at få det gentaget.

Jeg har selv arbejdet med de tanker og idéer, som app'en sætter i gang med spørgsmålene, men det er rigtig interessant at se ind i sig selv via et kunstværk. Man ser begge dele på en anden måde!

Jeg havde faktisk en lidt negativ tanke i forhold til noget, jeg havde oplevet om formiddagen, men fandt frem til problemet og løsningen ved hjælp af app’en. Det, jeg så i værket, gav mig en mere positiv tankegang og energi. Så tak for det 😊

Jeg vil med garanti bruge app’en igen. Jeg tror, den vil kunne vise mig endnu mere, hvilken vej mit liv skal tage – mere end jeg ved i forvejen. Det er ligesom en gratis guide, en form for coach i en app. Jeg er sikker på, at det kan have stor indflydelse på andre at få den her form for guide og coaching.

Cecilie Lykkegaard Nielsen, kunsthistoriker 

Jeg oplevede, at jeg med app'en kunne bruge kunsten til at forholde mig til en situation, som jeg selv står i.

Jeg brugte ca. 30 minutter alt i alt. Det var spændende, sansende og indlevende, og jeg lærte nye sider af både mig selv, og det kunstværk, som jeg havde valgt. Desuden blev jeg overrasket over mit valg af værk, hvilket gjorde min oplevelse meget umiddelbar. Kunsten blev meget personlig og vedkommende.

 

Glæder mig til at prøve app'en igen!

Karen Riskær Jørgensen, cand.mag. Studie- og Karrierevejleder, Jura, Københavns Universitet 

Jeg elsker, at kunst kan bruges så anderledes og tilgængeligt!

bottom of page