1906291-GL-46456_edited_edited.jpg

PHD & PRAKTIKER – LEDERCOACH & STRESSCOACH

 

AsoY udspringer af min ph.d. og 10 års praksis som professionel coach og stresscoach primært for ledere og specialister. Har over 4000 sessioner bag mig inden for:

  • lederudvikling og -sparring med fokus på personligt lederskab

  • karrierecoaching med ekspertise i karriereskift og transitioner

  • stresscoaching med en mindful og metakognitiv tilgang

Er uddannet i klassisk coaching inden for det systemiske og NLP-baserede. Det er mit håndværk.

"Gitte er indbegrebet af sublim inden for sit felt. Hendes evne til hele tiden at være opsøgende på nye teknikker og redskaber sammenholdt med hendes evne til at omsætte og integrere dem i hendes coaching betyder, at man altid overraskes og forstyrres tilpas i sin tænkning.

Gitte når lynhurtigt ind til det, der er kernen hos den enkelte for derved at understøtte, at det første skridt, der tages, er det rette mod den ønskede udvikling eller mål."

Pernille Steen, PA

"WHY" –  JEG HAR UDVIKLET ASOY FORDI

Gennem årene har jeg coachet hundredvis af mennesker, der er på vej videre til noget andet, men som har svært ved at sætte ord på det, de vil, kan, er og har brug for.

Det kan være ledere, som har svært ved at sætte ord på det, der driver dem i lederskabet og karrieren, på de sider af sig selv, de vil have mere i spil, eller på det, der skal styre deres beslutninger, så de kan bruge deres tid, energi og ressourcer på det, der giver mening og gør en forskel. Eller det kan være stressramte, som ikke har kontakt til deres behov eller til de personlige ressourcer, der kan hjælpe dem med at få det bedre.

Når man i situationer som disse prøver at tænke sig til de "rigtige" svar, er det min erfaring, at de kognitive processer og tilgange ofte kommer til kort.

Derfor har jeg udviklet en ny, anderledes og systematisk metode, der kan løsne op for kognitive barrierer ved at gå bagom det kognitive "styresystem".

Metoden er digitaliseret som et neuro-intelligent værktøj, en personlig appløsning, der er skabt som et kompas til at komme ind til kernen. Til at give indsigt og retning i livet og i lederskabet, så man kan lede sig selv og andre – også ud af stress. Til at finde roen til at fokusere, så man kan få klarhed til at træffe de rigtige beslutninger og handle på dem

I forbindelse med workshops om hhv. lederudvikling og stresshåndtering giver jeg en personlig indføring i app'en som afsæt for en effektfuld proces. Den kan også indgå i individuelle forløb eller bruges på egen hånd som selv-coachingværktøj.

SÅDAN BEGYNDTE IVÆRKSÆTTERREJSEN MED ASOY  ​

Ideen opstod i London i 2012 midt i en øvelse på et kursus. Vi skulle præsentere os selv ud fra en genstand, vi havde valgt. Der var alt fra tekopper og pastaskruer til gamle verdenskort og der kom de mest utrolige personlige fortællinger frem. Helt spontant. Mens vi sad dér, slog det mig, at man kunne bruge kunstværker til at facilitere sådan en personlig proces på en struktureret måde.  

Jeg fløj hjem i blækhuset og udviklede en konkret coachingmetode ved at kombinere min værktøjskasse fra klassisk coaching, humanistisk psykologi og mindfulness med den teoretiske viden fra min ph.d. om, hvordan kunst påvirker hjernen, og hvordan kunstværker op igennem historien er blevet brugt som værktøj til selvforståelse og til at ændre værdisæt og adfærd – indtil den praksis gik i glemmebogen for 150 år siden.

 

Resultatet blev de 5 trin, som jeg begyndte at facilitere på workshoppen "ART speaks of YOU" (AsoY), indtil jeg mødte jeg en it-udvikler fra Silicon Valley i 2015, der sagde: "Du skal da lave en app ud af det dér!" I 2017 var version 1.0. klar (MVP). Baggrunden for navnet AsoY får du her.      

 

Efterfølgende har jeg udfoldet konceptet med metakognitiv stresscoaching, opmærksomhedstræning og den seneste forskning inden for anti-inflammation. Den faglige substans og historien bag AsoY er nærmere beskrevet i app’en under EXPLORE, mens teamet bag findes her.

AMBITION, EFFEKT & IMPACT

 

Siden den første workshop har hundredvis af mennesker oplevet, hvor overraskende let det er at få adgang til deres kerne af personlige ressourcer vha. de 5 trin. Og at de kan bruge ressourcerne med det samme. Helt konkret. I deres hverdag. Både på gode og dårlige dage.  

Det er brugernes oplevelser og udbytte, der driver mig i arbejdet med AsoY®.

Effekten og den forskel, app'en gør i deres hverdag.

Ambitionen er at give mange flere mulighed for at få lignende oplevelser med et effektivt og effektfuldt digitalt værktøj, de kan bruge til at få mentalt overskud til at udfolde deres Personlige Lederskab og menneskelighed. Så de kan stå stærkt i sig selv og have sig selv med. Frisætte energi, kreativitet, motivation, drivkraft, gennemslagskraft og handlekraft. Forebygge og reducere stress. Fremme mental sundhed og trivsel. På kort og lang sigt.  

Hvordan kunst kan bruges til at udvikle, træne og forfine den menneskelige dimension i lederskabet, fremme trivsel på arbejdspladserne og mental sundhed i samfundet, får mere og mere opmærksomhed bl.a. i en serie af lederportrætter om:

  • Stadsdirektør Stefan Andersen, der både bruger kunsten i sit personlige lederskab og til at facilitere udviklingsprocesser i organisationen.

  • Direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed Anette Lykke Petri, der bruger den som modpol til arbejdslivet.

  • Direktør Anne Marie Oksen fra CEJ Ejendomsadministration, der råder over en imponerende kunstsamling, som de bruger til at skabe dialog og gode relationer med kunder og som modvægt til hverdagen, hvor arbejdsopgaverne kræver, at de er rationelle og effektive.

  • Museumsleder Cecilie Monrad, der gennem mange år har flettet kunst og mental sundhed sammen i tråd med Søren Brostrøms udtalelse: ”Der er ingen tvivl i mit sind om, at vi skal have kultur og sundhed til at smelte mere sammen”.

  • Leder Mette Bonde, der bruger kunst som led i en strategisk trivselsfremmende indsats mhp. at udløse potentiale i sine medarbejdere. Som hun fortæller til Lederne.dk, har investeringen givet ”et langt lavere sygefravær og dermed vist sig at være en god forretning for arbejdspladsen”.

Jeg håber, det kan inspirere flere til at udnytte potentialet i sådan en strategisk og innovativ investering – både for organisationen og den enkelte. AsoY kan gøre selve eksekveringen af strategien lettere og konkret med en systematisk og overraskende anderledes måde at tænke personligt lederskab og mental sundhed på.

Tag fat i mig, hvis I vil høre mere om, hvordan AsoY kan løfte jeres strategi og passes ind i jeres rammer og regi.

Gitte Maria Lønstrup Dal Santo 

Founder, ph.d., cert. coach & stresscoach