top of page

Ideen & historien bag AsoY


Kend dig selv”, så du kan lede dig selv – og andre.


Det er ideen bag AsoY.


Det er også definitionen af Personligt Lederskab, som det praktiseres i AsoY.

Og det er ikke kun for ledere.


AsoY app'en er et kompas til Personligt Lederskab. Til selvindsigt, fordybelse og fokus. Gennem en systematisk step-by-step proces guider det den enkelte til dybdegående indsigt i de ressourcer, han eller hun har i og omkring sig selv. Det er fx styrker, drivkraft, behov, prioriterings- og beslutningsadfærd, blindspots og de faktorer, der skaber balance og ubalance i energi- og ressourceregnskabet, så man aktivt kan påvirke sin mentale tilstand, håndtere aktuelle udfordringer, træffe bedre beslutninger og udleve ambitioner.


App'en er designet som et visualiserende kompas, fordi det bruger et usædvanlig effektivt – og for mange utraditionelt – element, nemlig billeder og billedkunst, der gennem årtusinder blev brugt som et værktøj og vej til selvindsigt og selvforståelse. Eller med Rainer Maria Rilkes ord: "Kunsten er den vej ethvert søgende menneske må gå".


Det er grundideen og essensen af AsoY.


Dén ide og den måde at bruge kunst på gik i glemmebogen i det 20. århundrede.


I AsoY mødes “old age” viden og praksis med moderne neuro-science og internationalt anerkendte metoder og praksisgreb fra klassisk coaching og psykologi og mindfulness. Læs mere her.


Det er DNA’et i AsoYs enkle teknologi, der kan betegnes som "neuro-intelligent", fordi den helt konkret udnytter den måde, billeder, billedkunst og æstetiske oplevelser påvirker hjernen, nervesystemet og hormonbalancen på. Læs mere her og her.


Påvirkningen sker helt automatisk og derfor behøver man ikke vide noget som helst om kunst for at mærke effekten og få udbytte af processen.


Det er hemmeligheden bag AsoY, der ikke handler om at forstå eller få noget at vide om kunst, men om at BRUGE billeder og billedkunst som fast-track til selvindsigt, drivkraft og handling: til at udvide den enkeltes handlerum.


For kunst er ikke bare til pynt og adspredelse.


Brugt rigtigt og strategisk er den et ekstra-ordinært effektivt effektfuldt og bogstavelig talt "mind-blowing” ”business tool" til at arbejde dybdegående og resultatskabende med Personligt Lederskab.


Kunsten arbejder med os. AsoY forstærker den proces. Eller med Enneagramekspert Russ Hudson's ord:

“Art brings us into presence and connects us to ourselves”.


AsoY er for alle, der har en intention om, lyst til og brug for at stoppe op i hverdagen og gøre plads til indsigtsfulde øjeblikke og fordybelse – uden at det behøver tage mere end 5 minutter.


The return on investment er til at tage at føle på.


For i fordybelsen finder vi os selv. Vi bliver nærværende. Glemmer tid og sted et øjeblik. Flytter fokus. Kommer i flow. Får ideer. Ser muligheder. Kommer på løsninger. Mærker det, der giver mening. Ved hvad der er rigtigt, vigtigt og nødvendigt at gøre. Nu.


AsoY styrker dit personlige lederskab ved at styrke kontakten med dig selv og dit fulde spektrum af personlige ressourcer. App’en guider dig til at bruge ressourcerne til at skabe god ledelse, selvledelse og gode arbejdsliv for dig selv og andre.Historien bag AsoYIdeen opstod i London i 2012.


Midt i en øvelse på workshop med en international ledercoach, hvor vi skulle præsentere os selv ud fra en genstand, vi havde taget med. Der kom meget personlige fortællinger frem med afsæt i alt fra japansk te til gamle verdenskort. Og mens vi sad dér, slog det mig, at man kunne bruge kunst til at facilitere sådan en personlig associationsproces – og strukturere den trin for trin som en coachingmetode.


Samme aften tegnede jeg skitsen til sådan en struktur og brugte de næste par måneder på at udvikle en metode ved at kombinere helt konkrete greb og elementer fra min værktøjskasse som coach og viden fra min ph.d. om, hvordan kunst påvirker hjernen, og hvordan kunstværker op igennem historien er blevet brugt som værktøj til selvforståelse og til at ændre værdisæt og adfærd.


Resultatet blev de 5 trin, som jeg begyndte at facilitere på workshoppen "ART speaks of YOU" – første gang på et kunstmuseum i Rom, mens jeg var Vicedirektør for Det Danske Institut i Rom. Baggrunden for navnet "ART speaks of YOU" er forklaret her.


I 2015 mødte jeg en it-udvikler fra Silicon Valley, der sagde: "Du skal da lave en app ud af det dér, så du kan skalere og nå mange flere!"


I 2017 kom version 1.0. som MVP.


I årene derefter udfoldede jeg konceptet med metakognitiv stresscoaching, opmærksomhedstræning og den seneste forskning inden for anti-inflammation, som er baggrunden for at AsoY ikke "kun" er til selvindsigt, men også virker automatisk stressreducerende.


Siden den første workshop i Rom har hundredvis af ledere, specialister og medarbejdere oplevet, hvor overraskende let det er at få adgang til deres kerne af personlige ressourcer vha. de 5 trin.


Og hvor overraskende konkret det er, så de kan bruge ressourcerne med det samme. I deres hverdag. I forhold en konkret udfordring. En beslutning. Et mål. Når de er i tvivl og søger svar, har brug for afklaring, retning, motivation eller ro til at fokusere, mærke sig selv og dét, der giver mening og energi i deres tilværelse, karriere og lederskab. Dét er formålet.


Det er brugernes oplevelser og udbytte, der driver mig i arbejdet med AsoY®.


Virkningen, effekten og den forskel, app'en gør i deres hverdag.


Ambitionen er at give mange flere mulighed for at få lignende oplevelser med et virkningsfuldt digitalt værktøj, de kan bruge til at udfolde deres Personlige Lederskab og menneskelighed.


Så de kan stå stærkt i sig selv og have sig selv med. Lede sig selv – og andre.

106 views0 comments

Recent Posts

See All

AsoY, kunst & hjernen

Kunsten er en vej til at forstå os selv. Det lyder kompliceret, men i virkeligheden er det meget enkelt: For hjernen elsker billeder. Og kunsten spejler os. Det vil sige, at de kunstværker, som vi hve

AsoY mellem mindfulness, metakognition & salut-genesis

AsoY har vist sig at være et virkningsfuldt værktøj og dialogværktøj for professionelle, der arbejder med stress, relateret angst og depression, og for dem, der enten selv er udfordret af det eller øn

Comments


bottom of page