top of page

AsoY & kunstterapi

AsoY har intet at gøre med kunstterapi. Men flere kunstterapeuter bruger app’en som værktøj til at hjælpe klienter, patienter og elever med at komme dybere ind i de billeder, de selv laver og i de følelser, billederne åbner op for, hvad enten det er dyb sorg, berusende livsenergi eller et nyt perspektiv på sig selv, på livet og andre.

Jeg har ladet mig inspirere og provokere af bogen og udstillingerne “Art as Therapy” skrevet af kunstfilosofferne John Armstrong og Alain de Botton, som også er kendt for “The School of Life”. De viser, hvordan kunst kan bruges til selvforståelse og til at give mening i den enkeltes liv og hverdag.

AsoY adskiller sig dog helt grundlæggende fra “Art as Therapy”, for mens Armstrong og Botton giver læserne og museumsgæsterne forskellige bud på, hvad de kan se efter i det enkelte værk, giver AsoY absolut ingen bud og heller ingen information om kunsten.

AsoY stiller udelukkende spørgsmål og guider brugeren trin for trin, så han eller hun, du eller de, kan finde egne svar – uden at skulle gætte sig frem til, hvordan man gør. Det er en enkel og struktureret metode til at bruge kunst til at forstå sig selv bedre. Eller som kunstterapeut Karin von Daler skrev om sin oplevelse af og med app’en:




34 views0 comments

Recent Posts

See All

AsoY, kunst & hjernen

Kunsten er en vej til at forstå os selv. Det lyder kompliceret, men i virkeligheden er det meget enkelt: For hjernen elsker billeder. Og kunsten spejler os. Det vil sige, at de kunstværker, som vi hve

AsoY mellem mindfulness, metakognition & salut-genesis

AsoY har vist sig at være et virkningsfuldt værktøj og dialogværktøj for professionelle, der arbejder med stress, relateret angst og depression, og for dem, der enten selv er udfordret af det eller øn

bottom of page